About Us.

ABOUT US - PIC

Ένας από τους μεγαλύτερους μουσικούς του 20ου αιώνα, ο Miles Davis έλεγε πως «μου πήρε πολλά χρόνια για να μάθω να παίζω σαν εμένα…»

Στα χρόνια που βρίσκομαι στο χώρο της κομμωτικής, έχω παίξει πάρα πολλούς ρόλους. Από τον άνθρωπο που λούζει και σκουπίζει χωρίς να πληρώνεται μέχρι τον άνθρωπο που είναι επιχειρηματίας και έχει την ευθύνη για εγκαταστάσεις και προσωπικό. Έχω υπάρξει στην εμπορική πλευρά του κλάδου αλλά και στην ανθρώπινη. Έχω γνωρίσει υπέροχους ανθρώπους, αλλά και όχι και τόσο υπέροχους. Έχω καταφέρει να γνωρίσω όλα τα ινδάλματά μου, να εκπαιδευτώ από αυτούς και να δημιουργήσω σχέσεις μαζί τους.

Όλα αυτά με έκαναν αυτόν που είμαι…

Σε όποια φάση κι αν ήμουν υπήρχε ένα κοινό μοτίβο. Δεν έχω σταματήσει στιγμή να παρατηρώ. Να παρατηρώ τις τάσεις, να παρατηρώ τα χαρακτηριστικά, τις δυνατότητες και τις ανάγκες των ανθρώπων που αποτελούν τον κλάδο και να προσπαθώ να διευκολύνω την πρόοδό τους. Προσπαθώ να δώσω κίνητρο σε κάθε έναν από εσάς να γίνει κάθε μέρα λίγο καλύτερος από χθές. Έχουμε την τάση να βάζουμε όρια στον εαυτό μας, όμως ο μόνος τρόπος να δούμε που είναι τα όριά μας, είναι να τα ξεπεράσουμε. Και τότε καταλαβαίνουμε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΑ!

Το 2019 δημιουργήθηκε το thebarberlist σαν μια αμοιγώς Ελληνική σελίδα με κουρέματα, ώστε να συνειδητοποιήσει ο κάθε ένας από εσάς οτι η εξέλιξη είναι δίπλα μας και δεν χρειάζεται να είναι κανείς στην Αμερική ή την Αγγλία για να έχει υψηλό επίπεδο. Έπειτα δημιουργήθηκε ο διαγωνισμός KILLER OF THE MONTH για να έχει ο καθένας την ευκαιρία να διακριθεί για την εξέλιξή του. Και αφού βεβαιώθηκα πως συνολικά ο κλάδος έχει μπεί στην κουλτούρα της εξέλιξης τεχνικά, παρατήρησα κάτι άλλο…

Καθώς η πλειοψηφία των barbers είμαστε αυτοδημιούργητοι και άνθρωποι του μόχθου, δεν είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε ακαδημαική μόρφωση, πράγμα που δημιουργεί κενό στον τρόπο που εκφραζόμαστε για να πετύχουμε αυτά που θέλουμε. Υστερούμε δηλαδή στην επικοινωνία.

Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να κατευθύνω τη δική μου εκπαίδευση πρώτος από όλους σε αυτή την κατεύθυνση τα τελευταία 3 χρόνια. Κάπως έτσι δημιούργησα το Inter-action workshop, ένα διαδικτυακό σεμινάριο 16 ωρών που έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, να πάνε τη σύνδεση με τους πελάτες, τους συνεργάτες και γενικά τους ανθρώπους γύρω τους σε άλλο επίπεδο και μέσα από όλα αυτά να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Τελευταίο μου εγχείρημα, καθώς βλέπω σε πολλούς τα όρια που προανέφερα και την έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, είναι το Barberlist Mentoring. Το Mentoring δεν είναι ένας χώρος που εγώ ή κάποιος άλλος θα πει σε κάποιον τι θα κάνει για να χτίσει την καριέρα του… Είναι μια κλειστή κοινότητα, ένας ζωντανός οργανισμός όπου παίρνουμε ερεθίσματα και προσπαθούμε να επεκτείνουμε τον τρόπο σκέψης μας. Είναι ένας χώρος όπου ο καθένας μπορεί να βρεί τους δικούς του μέντορες που του ταιριάζουν, ή γιατί όχι, να γίνει εκείνος μέντορας για κάποιον άλλο εκφράζοντας τις εμπειρίες του.

Είναι υπέροχο να μπορούμε να λαμβάνουμε χιλιάδες πληροφορίες τις οποίες ο καθένας θα τις απορροφήσει διαφορετικά για να τις κάνει δικές του, και στο τέλος να «μάθει να παίζει σαν τον εαυτό του»!

Σας περιμένω όλους εκεί!
Χρήστος Παπαγεωργίου

«Το νόημα της ζωής είναι να βρείς το χάρισμά σου.
Ο σκοπός της ζωής είναι να το μοιραστείς.»
Pablo Picasso