Χώρισα κι άλλαξα τα μαλλιά μου! ή αλλιώς: η Ψυχοθεραπεία του κομμωτηρίου

Από την Ειρήνη Φουστέλλη

Έχεις παρατηρήσει ότι κάθε φορά που συμβαίνει κάτι δυσάρεστο στη ζωή σου στρέφεσαι αμέσως σε οπτικές αλλαγές, κυρίως στα μαλλιά; Ότι κάθε χωρισμός συνοδεύεται ασυνείδητα με μια επίσκεψη στο
κομμωτήριο και μια ριζική αλλαγή; Η ψυχοθεραπεία που προσφέρει το κομμωτήριο είναι σημαντική, όσο κι αν μας φαίνεται αστεία υπόθεση. Μια αλλαγή στο κεφάλι μας, στο κούρεμα ή το χρώμα που κουβαλάμε καθημερινά, σηματοδοτεί και μια νέα αρχή, ένα καλό κίνητρο! Σκέψου το.

Δυσάρεστα γεγονότα όπως είναι οι χωρισμοί που τελικά συμβαίνουν πολύ συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες ή μετά τις διακοπές επειδή νιώθουμε μεγαλύτερη απελευθέρωση και τόνωση της λίμπιντό μας, μας
κινητοποιούν να αλλάξουμε. Για να δείξουμε σε εμάς αλλά κυρίως στους γύρω μας ότι είμαστε καλά, πως γυρίσαμε σελίδα, ότι… απλώς πάμε για άλλα!

Μια τελείως διαφορετική ενδυματολογική αλλαγή και μια ηχηρή «δήλωση» της τολμηρής μας κόμμωσης, είναι ικανή να μας κάνει να πιστέψουμε πως… είμαστε κάποιοι άλλοι. Και στην ψυχολογία μας αυτό κάνει θαύματα.

Συχνά οι εσωτερικές ανανεώσεις καθρεφτίζονται και στις εξωτερικές. Ειδικά οι Έλληνες, είμαστε όντα που αφομοιώνουμε πολύ γρήγορα τις αλλαγές και προσαρμοζόμαστε εντυπωσιακά καλά. Τα δυσάρεστα γεγονότα λοιπόν είναι, θεωρώ, μια καλή ευκαιρία να μιλήσουμε στον κομμωτή μας για τις αλλαγές που χρειαζόμαστε στο κεφάλι μας και να τον συμβουλευτούμε, αφού του εκμυστηρευτούμε πώς νιώθουμε και τι έχουμε ανάγκη! Ίσως και τα ίδια μας τα μαλλιά να το χρειάζονται.