You are a badass at making money

Χάραξε το δικό σου μονοπάτι προς τα πλούτη

Οι άνθρωποι γύρω σου θα σου πούν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να θέλεις, άσχετα με το πως νοιώθεις εσύ για αυτό. Αν δεν έχεις δική σου γνώμη, θα καταλήξεις να ακολουθείς τη δική τους γνώμη και να μένεις κολλημένος για χρόνια, ή μπορεί και για όλη σου τη ζωή.
Όλοι ερχόμαστε σε αυτό τον πλανήτη με μοναδικές επιθυμίες, χαρίσματα και ταλέντα. Καθώς ταξιδεύεις μέσα στη ζωή, η δουλειά σου είναι να ανακαλύψεις ποιά είναι τα δικά σου, να τα θρέψεις και να τα κάνεις να ανθίσουν ώστε να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου. Για να το κάνεις αυτό πρέπει να είσαι «πλούσιος», δηλαδή να είσαι σε θέση να πληρώσεις όλα τα πράγματα και τις εμπειρίες που χρειάζονται για να κάνεις πραγματικότητα πλήρως την πιό αυθεντική ζωή σου.
Τα χρήματα είναι η ενέργεια που θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις τα ταλέντα σου και να συνειδητοποιήσεις τις επιθυμίες σου.
Κανένας -ούτε εσύ- δεν εξαιρείται από τη δυνατότητα να γίνει πλούσιος. Ζείς σε ένα κόσμο που σχεδόν όλα όσα εμπλέκονται με την πρόοδό, την ευτυχία και την αυτοέκφρασή σου, κοστίζουν χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αποφασίσεις τι θέλεις ΕΣΥ, παρά τις γνώμες που ακούς γύρω σου.
Εστίασε σε ότι είναι αληθινό και σημαντικό για εσένα κι αυτό θα το βρείς έχοντας ένστικο, ακουγοντας την καρδιά σου και ακολουθόντας ότι σου δίνει ευτυχία.
Τα πιστεύω σου έρχονται από το υποσυνείδητό σου. Όταν γεννιέσαι είναι κενά… Όσο μεγαλώνεις γίνονται η «αλήθεια» σου οι απόψεις και τα πιστεύω των γύρω σου για τα χρήματα και αυτό συμβαίνει πρίν αναπτυχθεί η συνειδητή σου σκέψη σε ένα σημείο που μπορεί να φιλτράρει τι είναι αληθινό.
Οι σκέψεις σου δημιουργούν τα συναισθήματα, που επηρεάζουν τις πράξεις, που δημιουργούν την πραγματικότητά σου. Είναι σημαντικές γιατί τα συναισθήματα σου λειτουργούν σαν καταλύτες που θα σε οδηγήσουν σε δρόμους που ούτε η σοφία, η λογική, ο φόβος ή η αμφιβολίες θα σε πάνε. Τα δυνατα, θετικά συναισθήματα αψηφούν τους φόβους και τους περιορισμούς.
Οι λέξεις σου στηρίζουν τις σκέψεις και τα πιστεύω σου.
Αν είσαι κύριος της νοοτροπίας σου, τα πιστεύω, οι σκεψεις και τα έργα σου μπορούν να δουλέψουν σαν ένα αρμονικό σύνολο και να δημιουργήσουν την οικονομική πραγματικότητα που θές.

Αυτό το βιβλίο θα σε προκαλέσει να:
-Επανα-αξιολογήσεις τη νοοτροπία σου και να την προσαρμόσεις στις ανάγκες σου
-Να ανακαλύψεις τις παρανοήσεις που έχεις για τα χρήματα και να απαλλαγείς από αυτές
-Να παίρνεις αποφάσεις και να τις πραγματοποιείς

Το πιο πολύτιμο μέρος αυτού του βιβλίου δεν έχει να κάνει με τα χρήματα. H Jen Sincero χρησιμοποιεί τον πλούτο σαν στρατηγική για να σε βοηθήσει να γίνεις η καλύτερη έκδοση του εαυτού σου.

 

Το χρήμα έχει ενέργεια

Υπάρχει πάντα ένα ρίσκο όταν περνάς τη ζωή σου στον αυτόματο και δεν ελέγχεις τις λέξεις, τις σκέψεις και τα πιστεύω σου. Απόκτησε συνείδηση του τι λές, σκέφτεσαι και πιστεύεις. Χρησιμοποιούμε κάθε μέρα τα χρήματα και τα ανταλλάσουμε με αγαθά και υπηρεσίες. Για αυτό το λόγο, τα συναισθήματά μας για αυτά πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαρα.
Το χρήμα είναι ένα μέσο ανταλλαγής, μια μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται στο πάρε-δώσε. Αντίθετα με το τι πιστεύουν πολλοί, το χρήμα δεν είναι ούτε καλό, ούτε κακό. Είναι αγγελιοφόρος αξίας και πάντα κοιτάει τη δουλειά του. Το πως θα το χρησιμοποιήσεις, αυτό του δίνει την προσωπικότητά του.

«Το χρήμα είναι μόνο ένα εργαλείο. Θα σε παει όπου θέλεις, αλλά δεν μπορεί να σε αντικαταστήσει σαν οδηγό.»
Ayn Rand

Το χρήμα αντλεί την αξία του από την ενέργεια που του δίνεις. Π.χ. τα 50 ευρώ που έβγαλες με τον κόπο σου δεν έχουν την ίδια ενέργεια με τα 50 ευρώ που κάποιος έκλεψε από ένα πορτοφόλι. Η δουλειά σου είναι να κρατάς τη συχνότητά σου συντονισμένη με τα χρήματα που θες και να είσαι ανοιχτός στο να τα λάβεις. Αυτό θα συμβεί όταν θα είσαι ξεκάθαρος ως προς την αξία του προιόντος ή της υπηρεσίας που προσφέρεις και να είσαι ενθουσιασμένος και ευγνώμων που θα πάρεις χρήματα για αυτό, αντί να αισθάνεσαι περίεργα και να ντρέπεσαι.
Το να δίνουμε και να παίρνουμε χρήματα, είναι ανταλλαγή ενέργειας μεταξύ των ανθρώπων.
Επίσης, το χρήμα σου έρχεται όχι μόνο από τους άλλους ανθρώπους, αλλά από την Παγκόσμια Νοημοσύνη. Είναι κάτι που το γνωρίζουμε ήδη και η Jen Sincero το επιβεβαιώνει. Για κάποιούς αυτή είναι ο Θεός, για κάποιους ένα Ανώτερο Πνεύμα. Όπως και να το ονομάζεις, η ουσία είναι η ίδια: είναι πάντα μεγαλύτερη από εμάς και ταυτόχρονα μας προσέχει. Αυτό κάνει τις σκέψεις μας πολύ σημαντικές γιατί με αυτές συνδέεσαι με την Παγκόσμια Νοημοσύνη.
Εστίασε:
-Στην επιθυμία σου να έχεις συγκεκριμένη ποσότητα χρημάτων για συγκεκριμένο σκοπό.
-Στον ενθουσιασμό σου όταν μοιράζεσαι κάτι με αξία με τους άλλους.

Αυτές οι πρακτικές θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις τα χρήματα που θέλεις.

 

Σπάσε τις περιοριστικές πεποιθήσεις σου για τα χρήματα

Οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις μας περιορίζουν το πόσα χρήματα σκεφτόμαστε πως μπορούμε να έχουμε. Το να αλλάξεις απλά τη σκέψη σου από «αποκλείεται να μπορέσω εγώ να μαζέψω αυτά τα χρήματα» σε «πρέπει να υπάρχει κάποιος τρόπος να μαζέψω αυτά τα χρήματα» θα σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τις πεποιθήσεις αυτές. Μετά θα μπορείς να τις αμφισβητήσεις, να τις υποβαθμίσεις και να τις ξαναδιατυπώσεις, αποκτώντας τη δύναμη να αναπτυχθείς.
Αν πιστεύεις πως το χρήμα είναι βρώμικο, δεν θα το αποκτήσεις ποτέ.

Υπάρχουν 4 τρόποι για να το πετύχεις αυτό:

Βήμα 1ο
Αντιμετώπισε τους φόβους σου για τα χρήματα. Βρές κάτι τρομακτικό και άβολο, ένα μεγάλο βήμα πρός το στόχο σου να γίνεις πλούσιος και κάντο! Π.χ. αποταμίευσε τα χρήματα που χρειάζονται για το ενοίκιο του χώρου που χρειάζεσαι για την επιχείρηση που ονειρεύεσαι.

Βήμα 2ο
Πρόσεχε τα λόγια σου. Να λές ωραία πράγματα για το ενδεχόμενο και την ικανότητά σου να βγάλεις χρήματα. Αυτά τα λόγια θα δημιουργήσουν θετικές σκέψεις και συναισθήματα. Οι σκέψεις είναι η λεωφόροι που θα σε οδηγήσουν στον πνευματικό κόσμο και την Παγκόσια Νοημοσύνη.

Βήμα 3ο
Να μιλάς μόνο όταν είναι απαραίτητο. Η αληθινή προσωπική σοφία γεννιέται στις στιγμές που σκεφτόμαστε σιωπηλοί. Μπορείς να κάνεις πιό δυνατές επιλογές, να ζείς τη στιγμή και να ρωτάς τον εαυτό σου το κίνητρο για να πείς αυτά που πρόκειται να πείς.

Βήμα 4ο
Δες τον εαυτό σου σαν να έχει μια φιλική σχέση με το χρήμα.

Το ήξερες; Πρίν λίγο καιρό, όταν προσκλήθηκε στο show της Oprah Winfrey ο Jim Carrey αποκάλυψε ότι χρησιμοποίησε το πνευματικό του μεγαλείο για να προσελκύσει φήμη, επιτυχία και χρήματα (10 εκατομμυρια δολάρια).

 

Μέσα από την καρδιά σου, επιθύμησε να βγάλεις χρήματα

Για να γίνεις πλούσιος, σύνδεσε την επιθυμία σου για χρήματα με το πάθος. Το να είσαι ξεκάθαρος για το σκοπό σου να αποκτήσεις πλούτη θα σε βοηθήσει. Το να έυχεσαι να γίνεις πλούσιος από μόνο του δεν είναι αρκετό. Πρέπει να υπάρχει ένα νόημα πίσω από τα χρήματα, αλλιώς θα απογοητεύεσαι όταν συναντάς οποιαδήποτε δυσκολία.
Ξεκαθάρισε τα συναισθήματα που καθορίζουν το κίνητρό σου να βγάλεις χρήματα γιατί αυτά θα σε σπρώξουν στην πράξη.
Τα παρακάτω είναι 4 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να παρακινηθείς και να είσαι ξεκάθαρος για το γιατί είναι σημαντικό για εσένα να βγάλεις χρήματα:

1. Να είσαι συγκεκριμένος. Πρέπει να έχεις ένα δυνατό πόθο για να δημιουργήσεις μια νέα οικονομική πραγματικότητα. Να θυμάσαι ότι τα χρήματα δεν έχουν χαρακτήρα, οπότε να είσαι πολύ ξεκάθαρος για το λόγο για τον οποίο θες τα χρήματα.

2. Ευθυγραμμίσου με την πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού σου. Αν πας αντίθετα σε αυτό που είσαι αγχώνεσαι, η πρόοδός σου επιβραδύνεται και κατηγορείς τον εαυτό σου για όλα τα κακά αποτελέσματα που φέρνεις. Ωστόσο, αν ακούσεις την καρδιά σου και συνδεθείς με το ποιός είσαι, θα έχεις την ενέργεια να κάνεις τους στόχους σου πραγματικότητα. Εμπνευσμένες, λαμπρές ιδέες θα σου έρχονται καθώς συντονίζεσαι με την Παγκόσμια Νοημοσύνη. Σε αυτή την κατάσταση, οι καθημερινές δυσκολίες δεν θα είναι τίποτα άλλο από εμπειρίες που μπορούν να σε διδάξουν.

3. Μην αρκείσαι στο «ή το ένα, ή το άλλο», αλλά στόχευσε στο «και το ένα και το άλλο». Η κοινωνία μας πορεύεται στο φόβο. Σε θέλει να περιορίζεις τον εαυτό σου παρά να επεκτείνεσαι, να αγαπάς ή να βγάζεις χρήματα, να είσαι καλός ή πλουσιος, να πας διακοπές ή να πληρώσεις το δάνειό σου. Πήγαινε για τη ζωή του «και»! Κάνε ότι αγαπάς και βγάλε και χρήματα. Επέκτεινε τον εαυτό σου και μεγάλωσε!

4. Να είσαι ορθάνοιχτος στις θετικές παρεμβάσεις της Παγκόσμιας Νοημοσύνης. Οι μόνες σου δουλειές είναι να οραματίζεσαι τη ζωή σου όπως ακριβώς θες να είναι, να έχεις θετικά συναισθήματα και να εμπνέεσαι για να αναλάβεις δράση. Αν τα κάνεις αυτά, ασε την Παγκόσμια Νοημοσύνη να δουλέψει για εσένα.

 

Mental Money Makeover

Οι σκέψεις σου δημιουργούν την οικονομική σου πραγματικότητα, όμως εσύ μπορείς να επιλέξεις τι θα σκέφτεσαι.
Υπάρχουν 5 πράγματα που πρέπει να κάνεις για να κατακτήσεις τη νοοτροπία του πλούτου:
1. Ξεκαθάρισε το τι επιθυμείς.
2. Κράτα μια εικόνα στο μυαλό σου με την απόφαση να την κάνεις πραγματικότητα.
3. Ερωτεύσου με την ιδέα, έτσι ώστε καμία υποσυνείδητη περιοριστική πεποίθηση να μην μπορεί να σε σταματήσει.
4. Έχε πίστη ότι έχεις κατακτήσει ήδη την επιθυμία σου.
5. Ξεκίνα ουσιαστική δράση.
Η Παγκόσμια Νοημοσύνη ακούει τις σκέψεις σου και είναι έτοιμη να τις πάρει σαν εντολές για να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις την πραγματικότητα που ονειρεύεσαι.
Για να αναβαθμίσεις την οικονομική σου πραγματικότητα, πρέπει να ελέγχεις τις σκέψεις και τις πράξεις σου. Μην παραπονιέσαι! Ή θα έχεις δικαιολογίες, ή επιτυχία. Όχι όμως και τα δυο.
Κάνε αυτά τα 4 πράγματα για να ελέγξεις τις σκέψεις σου και να αποκτήσεις πλούτο πέρα από κάθε φαντασία:
1. Εστίασε στα θετικά. Θα σε βοηθήσει να ανεβάσεις τη συχνότητά σου, να αλλάξεις τη ζωή σου, να δείς πράγματα που δεν είχες παρατηρήσει ξανά.Π.χ. τις ευκαιρίες για να βγάλεις χρήματα, τους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν και τη δυνατότητα να οραματίζεσαι μια μεγαλύτερη ζωή για εσένα.
2. Δουλεψε στο να αλλάξεις τα συναισθήματα σου. Οι θετικές σου σκέψεις μπορούν να σου δώσουν δυνάμεις σούπερ ήρωα που θα δημιουργήσουν νέες επεκτατικές πεποιθήσεις, πράξεις χωρίς φόβο και συναρπαστικές νέες πραγματικότητες, μόνο μέσα από τα θετικά συναισθήματα.
3. Να φαντάζεσαι! Μπορείς να παίξεις με τις άπειρες δυνατότητες που βρίσκονται στη διάθεσή σου μέσω της φαντασίας. Θα γίνεις ένας διαφορετικός άνθρωπός που δημιουργεί ότι βάλει στο μυαλό του αντί να περιορίζεται σε ότι του προσφέρεται.
4. Να είσαι αποφασισμένος.Το σύμπαν θα σου δώσει πάντα αυτό που επιθυμείς αρκεί να το αντέχεις. Θέλει να πετυχαίνεις, να μεγαλώνεις και να λάμπεις, αλλά αυτός είναι ένας δικός σου σταυρός που πρέπει να κουβαλήσεις. Τα αποτελέσματα που παίρνεις εξαρτόνται απόλυτα από το πόσο αποφασισμένος είσαι.
Όταν αποφασίσεις να γίνεις πλούσιος, πρέπει να είσαι αμείλικτος με τον εαυτό σου. Δεν θα μεγαλώνεις μόνο τη νοοτροπία σου για να βγάζεις χρήματα, αλλά θα παλεύεις και με περιοριστικές πεποιθήσεις που δεν είχες αντιμετωπίσει ίσως ποτέ ξανά.

 

Χωρίς πίστη, δεν θα υπαρξει ευγνωμοσύνη

Πίστη είναι το κομμάτι του εαυτού σου που πιστεύει σε μια υπέροχη πραγματικότητα που βρίσκεται μια ανάσα από την αγκαλιά σου. Είναι ο πύραυλος που τον καβαλάς και σε πάει στα πιό τρελά σου όνειρα. Χωρίς πίστη, η ζωή που έχεις αποφασίσει να δημιουργήσεις δεν θα υπάρξει ποτέ.
Κάνοντας ένα άλμα πιστής είναι μια κατάσταση win-win. Μεγαλώνεις και κάνεις τεράστια βήματα για να αλλάξεις την οικονομική σου κατάσταση. Αν τα καταφέρεις, μπράβο σου! Αν δεν τα καταφέρεις, πάλι μπράβο σου- έμαθες μαθήματα. Είναι καλύτερο από το να μένεις κολλημένος στη ζώνη άνεσης σου.
Η πίστη σου είναι ένας μύς. Όσο την εξασκείς, τόσο δυναμώνει.
Η ευγνωμοσύνη σε φέρνει σε στενή επαφή με την Παγκόσμια Νοημοσύνη γιατί όσο είσαι γεμάτος ευγνωμοσύνη, συντονίζεις τη συχνότητά σου με αυτή του σύμπαντος. Αν δίνεις ενέργεια ευγνωμοσύνης στο σύμπαν, η απάντηση θα είναι να παίρνεις περισσότερα δώρα από το σύμπαν.
Για παράδειγμα, αντι να νιώθεις χάλια για την έλλειψη εισοδήματός σου, νιώσε ευγνωμοσύνη. Θυμήσου, το χρήμα είναι ενέργεια. Αν αλλάξεις σε κατάσταση ευγνωμοσύνης και εστιάσεις στο να νιώθεις ευγνώμων για αυτά που έχεις και αυτά που σου έρχονται, δυναμώνεις την πίστη ότι τα χρήματα θα έρθουν και συντονίζεσαι ενεργειακά με αυτή την πεποίθηση.
Αν θές σοβαρά να γίνεις τόσο πλούσιος ώστε να ζήσεις τη ζωή με όλες της τις δυνατότητες, πρέπει να το κάνεις με την νοοτροπία ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει τεράστια εμπόδια. Δεν πρέπει να βρίσκεις τις συνηθισμένες δικαιολογίες τη στιγμή που θα προκύψει η παραμικρή αλλαγή. Πρέπει να αποφασίσεις ότι για εσένα δεν υπάρχει plan B. Αν έχεις κάτι τέτοιο, δεν το έχεις πάρει απόφαση. Ακόμα…
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αν θέλεις να τα κάνεις όλα. Αν τεμαχίζεις το χρόνο σου και εστιάζεις σε πολλά πράγματα, θα αποτύχεις στο στόχο του να γίνεις πλούσιος. Πολλές φορές φοβόμαστε να αποφασίσουμε γιατί θα αποκλείσουμε όλες τις παλιότερες δυνατότητές μας.
Βρές τον τρόπο να γίνεις πλούσιος και πάρε τη σταθερή απόφαση ότι θα συνεχίσεις μέχρι να πετύχεις το στόχο σου. Τελικά, θα δεις ότι θα κάνεις και όλα τα πράγματα που νόμιζες ότι δεν θα μπορείς, μένοντας απλά στην απόφαση σου να γίνεις πλούσιος.

 

Ζήσε ανάμεσα σε ανθρώπους υψηλής συχνότητας

Το περιβάλλον σου καθορίζει τα πάντα για εσένα – από το πόσο πίνεις μέχρι το πως ντύνεσαι και την οικονομική σου κατάσταση. Όσο περισσότερο μένεις σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα, τόσο περισσότερη επιρροή έχουν πάνω σου.
Ο κανόνας είναι ο ίδιος και όταν μιλάμε για χρήματα. Αυτοί που έχεις γύρω σου έχουν επίδραση στο πως αντιλαμβάνεσαι το χρήμα και πως νιώθεις για αυτό. Το περιβάλον σου σχηματήζει τις σκέψεις σου για το τι είναι φθηνό ή όχι, ποιά αγορά είναι καλή ή όχι και πόσο εισόδημα θα επιτρέψεις στον εαυτό σου να έχει. Το ύψος του εισοδήματός σου είναι ο μέσος όρος των εισοδημάτων των 5 πιο κοντινών σου ανθρώπων.
Χωρίς να το σκεφτείς, αποδέχεσαι ότι το περιβάλλον σου είναι η «πραγματικότητα» και ότι έτσι είναι η κανονική ζωή. Όμως όταν αποφασίσεις να αναβαθμίσεις το εισόδημα και το επίπεδο ζωής σου, είναι σημαντικό να βάλεις τον εαυτό σου σε άλλο περιβάλλον που σκοπεύεις να δημιουργήσεις για εσένα. Θα σε βγάλει από τον τρόπο που έχεις συνηθήσει να σκέφτεσαι, να πιστεύεις, να ζεις. Επίσης, το νέο περιβάλλον θα γίνει η ιδέα της κανονικότητας. Οπότε κάνε βόλτα σε μαγαζιά που σου αρέσουν και δεν μπορείς να πληρώσεις, γειτονιές όπου ονειρεύεσαι κάποτε να αγοράσεις ένα σπίτι και κάνε test drive το αυτοκίνητο των ονείρων σου.
Το περιβάλλον μας καθορίζει την αντίληψη της πραγματικότητας, οπότε πρέπει να έχεις συνείδηση των ανθρώπων με τους οποίους περιβάλλεσαι.
Αν το φυσικό σου περιβάλλον σου προκαλεί κατάθλιψη, άλλαξε το όπως μπορείς.
-Βάψε με ένα άλλο χρώμα τους τοίχους σου
-Καθάρισε τα παράθυρά σου
-Κρέμασε φωτογραφίες με τα αγαπημένα σου μέρη στον κόσμο.
-Βάλε κάποια φυτά στο χώρο σου
Κάνε τα ρούχα που φοράς, το φαγητό που τρώς, τη μουσική που ακούς να συμβάλουν στη χαρά σου. Οι άνθρωποι γύρω σου πρέπει να είναι υψηλής συχνότητας, να χαίρονται για εσένα και να σε υποστηρίζουν. Τους άλλους άστους να φύγουν. Οι φίλοι υψηλής συχνότητας θα σου ανεβάσουν την ενέργεια, θα σου δυναμώσουν την πίστη, θα σε κάνουν μεγαλύτερο! Επίσης, θα χαίρονται για αυτό που είσαι.

 

Η σκληρή δουλειά δεν πληρώνει

Υπάρχει ένας τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε γύρω απο το χρήμα όταν είμαστε άφραγκοι. Κρατιόμαστε από την αρρωστημένη σχέση που έχουμε μαζί του αντί να ξεπερνάμε τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Δεν σκάβουμε πιο βαθιά γιατί φοβόμαστε για το τι θα βρούμε-ίσως ενοχές για το ότι θέλουμε να γίνουμε πλούσιοι ή ευκαιρίες που πετάξαμε στα σκουπίδια. Μπορείς να τελειώσεις το μαρτύριο, δίνοντας χρόνο και προσπάθεια για να ξεμπερδέψεις αυτά τα πιστεύω. Αν προσπαθείς να τα αποφύγεις ή να τα τα αγνοείς, πάντα θα γυρνάνε πίσω. Ο μέσος όρος των ανθρώπων ξοδεύει πιο πολύ χρόνο στο να βρεί την τέλεια γωνία για μια selfie, παρά για να σκεφτεί τι θέλει πραγματικά από τη ζωή, τι θα του κοστίσει και πως θα αυξήσει το εισόδημά του για να το αποκτήσει.
Για να γίνεις πλούσιος δεν χρειάζεται να θάβεσαι σε ατελείωτες ώρες δουλειάς, αλλά πρώτα να σκέφτεσαι τι δουλειά είναι αυτή που θα σε κάνει πλούσιο.
Η κοινωνία σε διδάσκει να δουλεύεις σκληρά γιατί τα χρήματα θα έρθουν αν δουλέψεις περισσότερο. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Οι πλούσιοι δεν δημιουργούν πλούτο δουλεύοντας όλη τη μέρα. Αντίθετα, εστίασε στην ποσότητα των χρημάτων που επιθυμείς και τι πρέπει να κάνεις διαφορετικά για να τα κερδίσεις. Έτσι είναι πιό πιθανό να πετύχεις. Κάτι από αυτά που κάνεις πρέπει να αλλάξει για να αλλάξει η οικονομική σου κατάσταση. Ίσως είναι να φτιάξεις μια καινούρια δουλειά. ίσως είναι να κάνεις μια νέα δουλειά που δεν σου αρέσει αλλά είναι σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα. Δεν μπορείς να κινήσαι εκ του ασφαλούς αν θες να γίνεις πλούσιος. Πρέπει να παίζεις για να κερδίσεις αντί να παίζεις για να χάσεις.

 

Συμπέρασμα

Το να γίνεις πλούσιος είναι πολύ εύκολο. Υπάρχουν λίγα πράγματα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις φλέβα χρυσού στη ζωή σου. Ακόμα κι αν δεν μεγάλωσες με χρυσά κουτάλια, μπορείς να γίνεις πλούσιος αλλάζοντας τη νοοτροπία σου σχετικά με το χρήμα.
Ξεκίνα όντας ξεκάθαρος για το λόγο που θέλεις τα πλούτη και μετά αποφάσισε τι σημαίνει «πλούσιος» για εσένα. Κανείς δεν μπορεί να έχει τα πάντα και κανείς δεν χρειάζεται τα πάντα. Μετά αποφάσισε τι πρέπει να κάνεις ή να αλλάξεις από αυτά που κάνεις για να αποκτήσεις πλούτη. Ίσως έχεις κάποιες επικίνδυνες παρανοήσεις ή προκαταλήψεις κατά του χρήματος ή το είδος της σχέσης που έχεις μαζί του. Προσεκτικά εξέτασε το μυαλό σου για να τις διαλύσεις. Πολλοί άνθρωποι τείνουν να υποτιμούν την επιρροή που έχουν οι σκέψεις μας στην πραγματικότητά μας και για αυτό όσο σκληρά και να δουλεύουν δεν μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο του πλούτου που επιθυμούν.
Και όσο είσαι σε αυτό το ταξίδι, έχε τη σωστή νοοτροπία για το χρήμα. Δημιούργησε και διατήρησε μια υγειή σχέση μαζί του. Ανέβασε τη συχνότητά σου για να ελκύεις τις ευκαιρίες, τους ανθρώπους και τους πόρους που θα σε βοηθήσουν στο δρόμο σου. Συνδέσου με την Παγκόσμια Νοημοσύνη. Είναι από τα πιο πολύτιμα δώρα της ανθρωπότητας.
Θα γίνεις πλούσιος πέρα από κάθε φαντασία σου. Μια ευχάριστη παρενέργεια σε αυτό θα είναι η υψηλή αυτοπεποίθηση και η πίστη στις δυνάμεις σου. Όταν καταφέρεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, τα χρήματα δεν θα είναι πλέον πρόβλημα.
Δοκίμασε αυτά:
-Πάρε το ημερολόγιό σου και περιέγραψε με λεπτομέρεια τη ζωή που επιθυμείς. Τι χρηματικό ποσό θα σε πάει εκεί; Τι θα αλλάξεις από αυτά που κάνεις για να φτάσεις εκεί;
-Είναι η νοοτροπία σου σε άριστη κατάσταση; Οι πεποιθήσεις, οι σκέψεις και οι λέξεις σου συνάδουν με τη ζωή που ονειρεύεσαι; Αν όχι, τι κάνεις για αυτο;
-Γράψε 3 τομείς της οικονομικής σου ζωής που χρησιμοποιείς το «ή το ένα, ή το άλλο». Τώρα γράψε πως θα τους πάς στο «και το ένα, και το άλλο».